„ОТВОРЕНИ СВЕТ„
СРБИЈА – НОВИ СВЕТСКИ ЦЕНТАР МЛАДИХ

 

Фондација ”Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић” организује по први пут у Србији ”Међународни омладински самит ” на Златибору од 27  – 30. октобра 2022. године. Самит ће се организовати у неколико Хотела и простора на Златибору. Очекивани број учесника из земље и иностранства би треба да буде између 2500 – 3000 младих.

Самит се организује уз подршку  Председника Републике Србије господина Александра Вучића и секретаријата Владе Републике Србије.

Визија: Међународни омладински самит ”Отворени свет” жели да постане  најпрестижнији догађај успешних младих људи на коме учесници стварају нове могућности за сарадњу међу државама и организацијама

Мисија: Окупљање најуспешнијих младих  из Србије, региона и света на скупу који ће квалитетом програма и материјала оставити трајни траг код сваког учесника и приказати Србију центар окупљања најуспешнијих младих међу новим генерацијама.

Циљеви:

1) Окупљање најталентованијих и најуспешнијих студената и младих  на највећем скупу такве врсте у региону

2) Позиционирање Србије као државе која активно окупља и изграђује младе спремне да уче

3) Мотивисање најбољих студената и младих  да остану у Србији и остваре своје потенцијале у отаџбини

4) Повезивање државних институција, успешних предузећа и студената са највећим потенцијалом око заједничких пројеката за бољитак Србије

5) Повезивање српских студената са најновијим светским трендовима у пословању, организацији и лидерству  који могу бити успешно примењени у нашој средини.

Учесници:  Најбољи студенти Универзитета из Србије, РС и ЦГ, као и водећи кадрови  омладинских и невладиних организација из Србије, Републике Српске, Црне Горе и региона.

Гости из иностранства: Најбољи студенти, представници-руководиоци омладинских невладиних организација, представници из света бизниса и државних институција. До сада је успостављена сарадња и исказана жеља за учешћем партнера из: Кине, Русије и земаља постсовјетског простора, Мађарске, Аустрије, Немачке, Турске, Италије, Шпаније, Грчке, Француске, Бугарске, Румуније, Хрватске, Бразила и целокупне Латинске Америке, као и неколико земаља афричког континента, уз напомену да ће се списак партнера додатно допуњавати.

Панелисти: Министри, представници државних институција и тела, представници приватног и јавног сектора, професори универзитета, истакнуте  јавне личности, представници из иностранства како из државног тако и из приватног сектора, представници Амбасада (источних и западних), невладиног сектора и фондација, стручњаци из појединих области.

Теме: лидерство, бизнис, управљање талентима, менаџмент људских ресурса, здравље, дипломатија, ИТ, безбедност, мотивација младих, фармација, култура, медији, спорт, историја, енергетика, аспекти националне културе у међународном контексту, стартап, привреда, туризам, пољопривреда, породица, систем вредности.

Опис: Организовање првог међународног омладинског самита у организацији Фондације” Ѕа а под покровитељством државе који би окупио најталентованије, најбоље студенате и успешне младе  са ових простора, уз госте из иностранства са једне стране и представнике државних институција, домаћих и светских компанија, као и невладиног сектора, са друге стране.

Идеја је да ова манифестација прерасте наредних година у највећи догађај за младе у овом делу Европе. На тај начин Србија би постала место окупљања најбољих међу младима, представника светских Универзитета, студентских и невладиних организација, као предсатвникa државних институција и приватног сектора.

Овакавим догађајем млади ће иматиприлику да се повежу са нашом државом, највећим домаћим компанијама и компанијама из целог света. Ово представља шансу за успостављање бољих односа, међународне сарадње у разним областима, економске сарадње и сарадње међу младима, покретање међународних пројеката и разних стартап и бизнис пројеката.

Самит би створио шансу најбољим младим људима да остану у својој земљи или да се врате они који су отишли. За државу Србију, организација оваквог догађаја створиће прилику на међународној сцени да се представи као нови центар окупљања младих из региона и целог света.

„ОТВОРЕНИ СВЕТ„

СРБИЈА – НОВИ СВЕТСКИ ЦЕНТАР МЛАДИХ